МАК — майстер-класи

Кафедра анестезіології та ІТ впроваджує та підтримує практичну спрямованність конференцій. В рамках Молодіжної Анестезіологічної Конференції (МАК) «Тріщинські читання» окрім наукових сесій на вас чекають також і майстер-класи, з декількома з них ви можете ознайомитись на цій сторінці.

Моніторинг температури при оперативних втручаннях. Моніторинг нейро-м’язової провідності при оперативних втручаннях.

Перша частина цього майстер-класу (20 – 30 хв.) орієнтована на оновлення знань щодо підтримки нормотермії пацієнта в умовах опреаційної при оперативних втручаннях. Будуть розглядатись патофізіологічні аспекти при зниженні температури пацієнта, можливі ускладнення, а також шляхи підтримання нормотермії та методи температурного контролю.

Друга частина майстер-класу (30-40 хв.) передбачає ознайомлення з принципами нейро-м’язового моніторингу; надається апаратура для здійснення моніторювання та вивчаються режими роботи представлених моніторів і трактування отриманих результатів.

Модератор — С.М. Недашківський

Оцінка травмованих за системою САВСDE. Симуляція сценарію травми та відпрацювання навичок на манекенах.

Для тих, хто не зміг прийняти участь в цьому майстер-класі на Дев’ятому Британсько-Українському симпозіумі, є чудова нагода відвідати його на Молодіжній анестезіологічній конференціі. На майстер-класі розглядаються питання швидкої оцінки стану травмованого пацієнта за системою САВСDE, метою якої є визначення тих пошкоджень, які можуть «вбити» пацієнта найближчим часом, і, відповідно, своєчасний початок лікування саме цих порушень. Крім того, майстер-клас передбачає ознайомлення з протоколом інфузійно-трансфузійної терапії, особливостями надання допомоги травмованим з нейроспинальною травмою, а також з принципами призначення додаткових обстежень при політравмі. Як видно з назви майстер-класу, навчання буде проходити у режимі симуляції сценарію травми, що завжди додає трохи драйву та ефекту «залучення» в реальні умови.

Модератори — І.А. Кучинська, О.Г. Крамарева

Базова та розширена серцево-легенева реанімація (BLS, ALS).

Протягом цього майстер-класу учасники мають навчитись виконувати базовий та розширений алгоритми СЛР.  Програма майстер-класу включає:

  1. Основні напрямки проведення базової та розширеної СЛР згідно з наказами МОЗ України, уніфікованими клінічними протоколами екстреної медичної допомоги, Європейськими та світовими стандартами 2016 р.
  2. Відпрацювання навичок базової та розширеної СЛР на симуляційному обладнанні
  3. Використання автоматичного зовнішнього дефібрилятора.
  4. Відпрацювання навичок роботи в команді.
  5. Алгоритми лікування вторинних причин зупинки серця та дихання.

Інфекційний контроль у операційному блоці

Автори майстер-класу «Інфекційний контроль у операційному блоці» (1година)  висвітлять найболючіші питання та розвіють міфи укорінених практик, що тягнуться з пострадянських часів. У вас буде можливість поставити свої питання до членів Національної експертної групи з інфекційного контролю, в подальшому співпрацювати з ними заради побудови дієвого, міжнародновизнаного інфекційного контролю. Інфекційний Контроль — це поняття набагато ширше, ніж вплив тільки на шлях передачі інфекції. Сьогодні ІК — це весь комплекс заходів, направлених на попередження поширення внутрішньолікарняних інфекцій.

Модератори — Андрій Александрін, Данило Бріндак, Катерина Сояк (ГО «Інфекційний контроль в Україні»)

Практикум із регіонарної анестезії. 

Програма майстер-класу:

  1. Теоретичне значення та практичне виконання фаціальних блоків – TAP блок, quadratum lumborum блок, блокада прямого м’язу живота, блокада здухвинно – пахвового та здухвинно – підчеревного нервів, PEC1, PEC 2 та serratus anterior block.
  2. Відпрацювання техніки візуалізації периферичної нервової системи на волонтерах.
  3. Відпрацювання технік блокад із використанням УЗД та технічних засобів.

Для підготовки до цього майстер-класу ми рекомендуємо ознайомитись з посібником «Периферична реґіонарна анестезія», який також доступен у вигляді мобільного додатку для Android: 
56

Модератор — А.М. Строкань

 

Приєднуйтесь до наших майстер-класів і отримуйте нові знання та навички!

CAM00460

Перше інформаційне повідомлення

Місце проведення

Програма

Тези

Британсько-Український Симпозіум