Участь кафедри в європейському конгресі анестезіологів «Euroanaesthesia 2019»

Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії взяла участь у щорічному науково-практичному конгресі «Euroanaesthesia 2019», якій відбувався 1-3 червня у м. Відень (Австрія).

Форум є найбільшим в Європі заходом Європейського товариства з анестезіології (ESA), на якому зазвичай представлені доповіді від найбільш відомих фахівців з анестезіології та інтенсивної терапії та висвітлені результати сучасних масштабних європейських наукових досліджень.

Фото_5

В рамках конгресу делегати мали змогу брати участь в дискусіях з експертами з основних проблемних питань, обмінятися контактами з колегами з інших країн з перспективою подальшої спільної науково-дослідницької діяльності, відпрацювати практичні навички роботи з новими інструментами і обладнанням і ознайомитися з новими напрямками в анестезіології та інтенсивній терапії.

Фото_4

Співробітники кафедри на конгресі представили найбільшу кількість постерних доповідей з науково-практичних і навчальних закладів України. Серед доповідачів були професор О.А. Лоскутов, доценти І.А. Кучинська, Д.О. Дзюба, О.М. Дружина, аспіранти Т.А. Данчина, В.В. Марцинів, В.Г. Колесников, клінічний ординатор Є. Суліменко. Модератори постерних секцій відмітили високу актуальність представлених тем, зацікавленість колег підтверджували жваві дискусії після доповідей.

posters

Особливий інтерес викликала доповідь доцента Д.О. Дзюби на зборах керівництва по резидентурі (ESA trainee network), де був представлений досвід кафедри в організації молодіжних анестезіологічних конференцій і симуляційної олімпіади в Україні та було запропоновано скористатися українським досвідом у популяризації подібних форумів.

Фото_1

Участь в роботі даного конгресу безсумнівно збагатило кафедру досвідом міжнародних виступів і стало ще одним кроком у популяризації досягнень української науки в галузі анестезіології та інтенсивної терапії.

 

 

International Journal of Stroke
IJS
Британсько-Український Симпозіум