Співробітники кафедри провели науково-практичну конференцію у Черкасах

14 лютого на базі КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня» було проведено науково-практичну конференцію, присвячену важливим питанням інтенсивної терапії при септичних станах, зумовлених COVID-19, у пацієнтів дорослого віку. Присутніх зацікавили доповіді професора О. Лоскутова «Ендотеліїт: функціональні та клінічні аспекти проблеми», доцента М. Бондаря «Сучасні аспекти інтенсивної терапії при сепсисі» та доцента Ю. Маркова «Стратегічні напрямки по виживанню критичних хворих дорослого віку при коронаровірусній хворобі (COVID-19)».

На конференції були присутні 39 лікарів з різних закладів охорони здоров’я м. Черкаси. Учасники конференції (анестезіологи, інфекціоністи, терапевти та ін.) з великим ентузіазмом взяли участь у розгляді найактуальніших питань практичної вітчизняної медицини через призму сучасних світових гайдлайнів, ставили запитання доповідачам, брали участь у дискусії.

 

Наприкінці адміністрація закладу охорони здоров’я, де проходила конференція, в особі головного лікаря С. Волгіної, подякувала викладачам кафедри за живе спілкування з клініцистами, що дало можливість «освіжити» знання лікарів і наблизити їх до світових стандартів лікування пацієнтів дорослого віку з інфекційними хворобами. Учасники конференції висловили побажання продовжити подібні зустрічі у такому ж форматі зі співробітниками Національного університету охорони здоров’я України імені П. Л. Шупика, зокрема з викладачами кафедри анестезіології та інтенсивної терапії.

International Journal of Stroke
IJS
Британсько-Український Симпозіум