Участь кафедри анестезіології та ІТ в міжнародному циклі вебінарів СЕЕА

Європейський комітет з анестезіології та інтенсивної терапії щорічно проводить заходи з післядипломної профільної освіти для лікарів, у якому кафедра анестезіології та інтенсивної терапії НУОЗ України імені П. Л. Шупика бере активну участь. Метою курсу лекцій Комітету з європейської освіти в анестезіології (СЕЕА) є підтримка і поліпшення стандартів анестезіологічної допомоги шляхом участі в безперервній післядипломній освіті анестезіологів-реаніматологів.

Програма повного курсу навчання заснована на шести циклах, до яких належать навчальна програма з усіх розділів спеціальності. Цикли проводяться не рідше одного разу на рік. Після закінчення циклу та складання іспиту учасники курсу лекцій отримують сертифікат встановленого зразка. Учасник, який пройшов шість курсових циклів, отримує диплом СЕЕА. Програма циклів узгоджена з Європейським товариством анестезіології та інтенсивної терапії (ESAIC) та Всесвітньою федерацією товариств анестезіологів (WFSA).

24 січня 2022 року он-лайн цикл лекцій цього курсу був проведений в Узбекистані, на який від України було запрошено завідувача кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НУОЗ України імені П. Л. Шупика професора Олега Лоскутова.

Професор Лоскутов О. ознайомив слухачів не тільки з основними постулатами інгаляційної анестезії, а й представив інноваційні методики, розроблені кафедрою й опубліковані в провідних європейських виданнях.

Кількість зареєстрованих учасників курсу перевищувала 400 осіб. Слухачі високо оцінили представлений професором О. Лоскутовим матеріал, про що свідчили численні слова вдячності, які учасники залишали в чаті.

Такі заходи дозволяють не лише поділитися досвідом клінічної та наукової роботи, а й допомагають розвивати взаємодію з колегами з сусідніх країн, що, на загальну думку учасників даної конференції, має стати основою для подальшого розвитку.

International Journal of Stroke
IJS
Британсько-Український Симпозіум