Успіх кафедри анестезіології та інтенсивної терапії на європейському форумі

Європейське товариство анестезіології та інтенсивної терапії (ESAIC) займає найбільш помітне становище серед анестезіологів і реаніматологів Європи та інших країнах. ESAIC виникло в результаті об’єднання колишнього Європейського товариства анестезіології (ESA), Європейської академії анестезіології (EAA) і Конфедерації європейських національних товариств анестезіологів (CENSA) і займає чільне становище в співтоваристві анестезіологів Європи та інших країн.

Основна мета цього товариства – прагнення досягнути найвищих стандартів практики і безпеки в анестезії, періопераційній медицині, інтенсивній терапії, медицині невідкладних станів і лікуванні болю за допомогою освіти, досліджень і професійного розвитку по всій Європі. Дане товариство проводить щорічно один з найбільш значущих форумів з анестезіології та інтенсивної терапії – Euroanesthesia Congress (Конгрес «Євроанестезія»).

Особливістю конгресу, що відбувся наприкінці грудня 2021 року, стало те, що з 10 доповідей, прийнятих від українських науковців, 4 презентації були від кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

Дані доповіді були підготовлені викладачами кафедри (професором Олегом Лоскутовим, професором Олександром Дружиною, професором Дмитром Дзюбою, доцентом Михайлом Бондарем) спільно з аспірантами кафедри (Анною Масуді, Степаном Маруняком, Тетяною Овсієнко).

 

Такий успіх є свідченням визнання наукових розробок кафедри та значного наукового потенціалу НУОЗ України імені П. Л. Шупика.

Кафедра готує нові презентації та доповіді на європейський форум, який відбудеться у червні 2022 року.

International Journal of Stroke
IJS
Британсько-Український Симпозіум