«Тяжкі дихальні шляхи». Лекція Леоніда Крівського (Великобританія)

Кафедра анестезіології та інтенсивної терапії традиційно залучає до навчального процесу досвідчених зарубіжних колег-анестезіологів. 12.06.2017 прочитав лекцію відомий спеціаліст з Великобританії Леонід Крівський, консультант відділення анестезії Університетського шпиталю у м. Саутгемптон.

Лекція була присвячена важливій та цікавій темі забезпечення прохідності дихальних шляхів під час анестезії, з акцентом на тяжких дихальних шляхах. Леонід Крівський розповів про предиктори тяжкої вентиляції та інтубації трахеї, надав чіткі покрокові алгоритми дій у таких ситуаціях, а також ознайомив слухачів з новітніми засобами для встановлення контролю над дихальними шляхами. Висвітлення міжнародно визнаних рекомендацій Леонід проілюстрував прикладами з величезного власного досвіду роботи з пацієнтами високого ризику, що викликало великий інтерес саме з практичної точки зору. Особливо актуальною була ця лекція для інтернів другого року навчання не передодні проходження трьохрівневого випускного іспиту. 

Крім лікарів-інтернів та клінічних ординаторів кафедри анестезіології та ІТ, лекцію відвідали інтерни кафедри невідкладних станів та лікарі анестезіологі КМКЛШМД. Слухачі задавали багато запитань, на які отримали детальні відповіді. У вступному слові перед лекцією завідувач кафедри професор О.А. Лоскутов зазначив, що міжнародне співробітництво і орієнтація на доказову медицину та нові технології є пріоритетними в роботі кафедри. Модератором лекції виступив доцент кафедри М.М. Пилипенко.

Леонід Крівський вже вдруге читав свої лекції на нашій кафедрі. У вересні 2014 року він провів 3-х денний лекційний курс та семінарські заняття для слухачів ПАЦ та інтернів, а в 2015 р. виступав на Британсько-Українському симпозіумі (БУС 7), і до його лекцій та виступів незмінно прикуто велику увагу.

Ознайомитись з попередніми лекціями Л.Крівського

Виступи Л.Кривського на БУС 7: 

International Journal of Stroke
IJS
Британсько-Український Симпозіум