Іспит ОSCE на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії

Вже стало традиційним проведення іспиту за системою ОSCE (об’єктивний структурований клінічний іспит). Це стандартний метод визначення компетентності та клінічних навичок лікарів у Великій Британії, США та Канаді. 15 червня 2018 року на кафедрі анестезіології та інтенсивної терапії  інтерни другого року складали такий іспит.

Проведення іспиту передбачало проходження 10 станцій: «Інтерпретація лабораторних показників», «Моніторинг в операційній», «Передопераційна оцінка пацієнта», «Серцево-легенева реанімація» та ін. На кожну станцію було виділено обмежену кількість часу – 5 хвилин. Кожен інтерн вирішував близько 100 практичних завдань та питань, які попередньо були розроблені викладачами кафедри.

302

При цьому використовувалися і симуляційні технології, особливо на таких станціях, як «Первинний огляд травмованого», «Важка інтубація», «Серцево-легенева реанімація», «Кардіологічна», «Політравма». Активну участь в проведенні екзамену брали клінічні ординатори кафедри, які симулювали травмованих пацієнтів, що було несподіванкою для інтернів.

301

Переважна більшість інтернів успішно впоралися з поставленими практичними завданнями, а 16 (30,18 %) з них по окремим станціям набрали максимальний бал. Такі результати свідчать про високий рівень навчально-методичної роботи на кафедрі та високий рівень підготовки лікарів-інтернів анестезіологів.

300

Нагадуємо, що вперше іспит за системою OSCE відбувся на кафедрі у 2014 році. 
Дивиться також відео  OSCE-2017

International Journal of Stroke
IJS
Британсько-Український Симпозіум