Олімпіада з інфузійної терапії у містах України

Викладачі кафедри прийняли активну участь в підготовці і проведенні Всеукраїнської олімпіади з інфузійної терапії, яку організувала Міжнародна спеціалізована фармацевтична корпорація “Юрія-Фарм”, ІІ тур якої був проведений 22-24 листопада 2017 року у п’яти містах України (Київ, Вінниця, Харків, Одеса, Львів).

У Харкові змагання проходили у приміщенні Харківського національного медичного університету (ХНМУ). В тестуванні взяли участь більше 20 студентів та інтернів з Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Рубіжного та ін. Найкращі результати показали чотири учасники, які продовжать змагання у наступному турі. По закінченні тестування перед присутніми виступив доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика Ю.І. Марков  з доповіддю на тему “Шляхи введення інфузійних розчинів на догоспітальному етапі”.

У Вінницькому національному медичному університеті імені М. І. Пирогова за вихід у фінал змагалися 18 студентів та інтернів. Прохідний бал подолало шість учасників. Після проведення тестування серед інших з доповіддю виступив завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика, професор, д.мед.н. О.А. Лоскутов на тему “Тактика інфузійної терапії при травматичних кровотечах”.

191

В Одесі змагання проходили в Одеському національному медичному університеті. Переможцями ІІ туру олімпіади споміж більш як 20 студентів та інтернів визначено п’ять учасників. Після проведення тестування серед інших з доповіддю виступив доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П. Л. Шупика С.М. Недашківський з темою “Періопераційна інфузійна терапія”.

У Львові ІІ тур Олімпіади  проходив на базі Навчально-виробничої аптеки Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького. Серед 15 учасників за результатами аудиторного тестування визначено 4 переможців. По закінченні тестування перед його учасниками виступили доцент кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО імені П.Л. Шупика Ю.І. Марков з доповіддю на тему “Шляхи введення інфузійних розчинів на ранньому госпітальному етапі” та територіальний маркетолог Західного представництва “Юрія-Фарм” О.Земляк (тема доповіді “Сучасна інфузійна терапія”).

192

Масштабність Олімпіади та залучення талановитих студентів і інтернів дозволить підняти рівень компетентності майбутніх лікарів та виховати відповідальне ставлення їх до професії лікаря.

International Journal of Stroke
IJS
Британсько-Український Симпозіум