Десятий Британсько-Український симпозіум

18 — 21 квітня 2018 року на базі клінічної лікарні Феофанія, проходив Британсько-Український симпозіум (БУС – 10) з анестезіології та інтенсивної терапії. Загальна кількість учасників становила 955 лікарів з України, ближнього зарубіжжя, країн Європи та США.

Перед початком відкриття форуму було прочитано 9 освіжаючих лекцій, які читали провідні вітчизняні та закордонні фахівці. Серед останніх – Halide Hande Shinkaya (Турція), Ігор Жуков (США).

Програма симпозіуму передбачала 22 секції пленарних засідань та стільки ж майстер-класів (воркшопів), Школи інгаляційної анестезії, сателітні симпозіуми.

БУС 10

БУС – 10 урочисто вітальним словом відкрив проректор з науково-педагогічної роботи НМАПО імені П.Л. Шупика, доктор медичних наук, професор О.К. Толстанов, який підкреслив важливість такого масштабного анестезіологічного форуму, присвяченого 100-річному ювілею НМАПО та побажав подальших успіхів у професійній діяльності представникам однієї з найпрестижніших лікарських спеціальностей. Також у відкритті взяли участь відомі фахівці з анестезіології та інтенсивної терапії: Paolo Pelosi (Італія), Є. Чумаченко (Франція), О.А. Лоскутов, С.О. Дубров, А.М. Строкань.

БУС 10 (2)

В рамках конференції була проведена відкрита нарада опорної кафедри (кафедри анестезіології та інтенсивної терапії НМАПО, завідувач – проф. О.А. Лоскутов), де розглядалися питання введення в навчальний процес ОСКІ (OSCE) – об’єктивний структурований іспит; засідання спілки анестезіологів України (керівник проф. С.О. Дубров) та нарада спілки акушерських анестезіологів (керівник проф. Р.О. Ткаченко).

БУС-10 – наймасштабніший анестезіологічний форум України з іноземними спікерами з Італії, Франції, Польщі, Нідерландів, США, Турції, Білорусі, традиційно привернув увагу як молодих, так і досвідчених вітчизняних та закордонних анестезіологів. Доповіді здійснювалися українською, російською та англійською мовами (із синхронним перекладом українською). Особливістю даного заходу було те, що в його роботі прийняли участь 18 делегатів з Туреччини.

 В ході пленарних засідань лікарі-анестезіологи були ознайомлені з сучасними технологіями в анестезіології та інтенсивній терапії, що дозволяє їм підвищити рівень теоретичної та практичної підготовки, згідно з останніми європейськими та світовими гайдлайнами.

БУС 10 (3)

По закінченні форуму його учасники подякували організаторам за проведення симпозіуму та висловили сподівання на продовження традиції проведення щорічних БУС.

International Journal of Stroke
IJS
Британсько-Український Симпозіум